Abdel Said och Elfy des Equioxes vinnare av Lövsta Future Challenge Jumping för de unga hästarna

Äntligen kan vi kora en vinnare av finalen för de unga hästarna i Lövsta Future Challenge Jumping. Under söndagens final hade hindren höjts till 140 och av de 19 startande tog sig hela 14 ekipage till omhoppning.

Den italienske banbyggaren hade förberett en inbjudande men utmanande bana för de unga talangerna. Man kunde se hästarna hoppa med ett bra självförtroende och flertalet felfria rundor i grundomgången bäddade för en snabb omhoppning. Sara Vingralkova från Tjeckien satte ribban högt från början med en snabb och felfri ritt. Därefter putsade både tyska Philip Weishaupt tiden med hans storhoppande och kvicka häst Just Be Gentle. När fredagens vinnare Abdel Said kom in satsade han allt. Och det räckte hela vägen till seger.

– ”Jag är så stolt över honom. Igår tappade vi bort oss lite, men idag kändes allt helt fantastiskt. Det här är bara vår tredje tävling tillsammans och jag är så tacksam för möjligheten att komma in på en sådan här tävling med en 7-åring”sa en glad Abdel Said.

Bästa svenska ryttare blev Kereen Cobra med blott 19-åriga Kajsa Björe i sadeln. De hade kvalat till finalen vid Norrköping Horse Show.

-” Det var så roligt att rida idag. Min häst var egentligen lite trött men han bara gick in på banan och gav allt. Han har en fantastisk inställning.”

2021 säsong av Lövsta Future Challenge Jumping för unga hästar startar upp under Champion of the Youngsters vecka 34, för att sedan fortsätt till Breeders Trophy vecka 40.

Start och resultatlistor hittas här

Foto: GCT