Carl-Walter Fox har uppnått årets mål

Carl-Walter Fox har tagit del utav utbildningen av Diero Lux N sen hingsten var ett år gammal. Nu har han uppnått målet för året, att kvala till finalen av Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar under Gothenburg Horse Show.

– Det är en fantastisk chans och det är en enorm inspirations kick. Det är något som man vill att alla som rider yngre hästar och tävlar på lite mer ”normala” tävlingar ska få möjlighet att göra. Därför känner man en enorm tacksamhet gentemot Gothenburg Horse Show och Lövsta Future Challenge, som ger oss denna möjlighet, börjar ryttaren Carl-Walter Fox.

Ryttaren Carl-Walter Fox är glad över att ha kvalat till finalen i Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar, och berättar att det har varit en milstolpe i hästen Dieros utbildning. Förberedelserna inför finalen under Gothenburg Horse Show 2018 är att inte göra någon större förändring i upplägget mer än att planera träningsperioden tidigare än vanligt, eftersom tävlingarna är i februari. Diero har fått en tidigare vila och ska snart börja sättas igång. I början på året ska han med på en utlandstävling, och sedan kanske det blir Borås – så Diero kan känna på hur det är att gå på en större arena.

– Diero är väl en av dom som har minst rutin på kontot, eftersom han bara tävlat som 6-åring. Därför handlar det framförallt om att få banor i kroppen, gärna på lite lägre höjd, så det bygger upp hans självförtroende, säger Carl.

Det är första gången Carl rider i Scandinavium, och han ser fram emot tävlingarna. Framförallt hoppas Carl på att göra så bra rundor som möjligt och att det ger honom och hans häst bra förutsättningar inför framtiden. Något som är ännu viktigare, är att Diero blir exponerad för internationella tävlingar av hög standard.

– Det är ett stort plus på rutinkontot, att dom i så tidig ålder som möjligt får komma ut och delta i en tävling som Gothenburg Horse Show och Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar, med den publik och atmosfär som det innebär. Det gör att man kan lägga en bra grund inför framtiden, säger Carl.

Carl hittade Diero redan som 1-åring, och köpte honom utav Patricia Norrman som bor utanför Uddevalla. Han godkändes som hingst när han var 3 år gammal och har verkat i avel. Idag ägs Diero av Ann Berntsdotter, men rids och utbildas utav Carl. Ann är amatör men brinner för hästar och sporten, och hon har själv en avkomma efter Diero. Planen med Diero är långsiktig, och hon har investerat inför framtiden. Hon berättar att eftersom Diero verkat en hel del inom aveln, så ville hon supporta hans utveckling på tävlingsbanorna – och se vad han går för. Det är även planen, att behålla honom och se hur långt han kan gå och hur kapabel han är.

– Man får ta en sak i taget och se vad som händer. Men om Diero går bra och han utvecklas i rätt riktning, så skulle det vara kul om han kommer ut på de internationella arenorna, fortsätter hon.

Carl ser ljust på framtiden, och berättar att Diero är en häst med en underbar personlighet som är lugn och harmonisk och att han alltid vill lära sig. Inför tävlingarna i Scandinavium tror Carl att Diero kommer bli taggad av stämningen och trycket från publiken.

Utöver tävlingarna under Gothenburg Horse Show, så är målet för resten av 2018 att matcha Diero till de andra 7-års championaten. Men först är det Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar som gäller för ekipaget!

Info om ryttaren och hästen:

Namn: Carl-Walter Fox
Ålder: 27
Carls meriter: Unghäst-VM, Falsterbo Horse Show
Klubb: Österlens Ridklubb
Häst: Diero Lux N (f. 2011 e. Diarado ue. Cortez)
Ägare: Diero Lux N AB (Ann Berntsdotter)
Uppfödare: Patricia Norrman