Möt stipendiaten – Emelie Aldenfalk

Emelie Aldenfalk är en talangfull 19-årig ryttare som startade i Lövsta Future Challenge Dressage U25 2014. Hon hoppas kunna åka till Patrik Kittel för att träna och med hjälp av stipendiet från Lövsta Future Challenge kan drömmen bli sann.

Emelie har ridit sen hon var liten och både hoppat och ridit dressyr.
– Jag hoppade ganska mycket tidigare, men det gick bättre i dressyren och då var det roligare. Sen tänkte jag att om man ska bli bra i hoppning så måste man hoppa så högt och det vågar jag inte, säger hon och skrattar.
I stället blev det fullt fokus på dressyren och det har hon inte ångrat. Förra året vann hon Junior-SM med sin Winton (e. Warsteiner – Donnerfly) och nu senast ett silver på Junior-NM i Danmark. 2014 deltog hon och Winton i Lövsta Future Challenge Dressage U25 och i år satsar ekipaget på att ta sig till finalen i Friends.
– Jag tycker att det är en väldigt bra tävling och det är väldigt roligt att vara med. Det är bra att vi unga får chansen att rida lite högre klasser i en serietävlingsform.

Elvaårige Winton har Emelie haft sedan han var sex år och själv utbildat honom mot Grand Prix. Hon hittade honom på Strömsholm där han gick som skolhäst och vantrivdes.

Han trivdes verkligen inte, gick med munkorg och kastade av folk. Ingen ville ha honom, förutom jag. Då var jag fjorton år och nu har vi jobbat oss uppåt tillsammans, säger Emelie.

Förutom Winton har Emelie femårige Jinx Ek (e. Johnson – Sandro Song), som hon ska tävla i Falsterbo och förhoppningsvis ta sig till unghäst-VM med.

Emelie vill ut och både träna och tävla internationellt. Helst av allt vill hon åka till Patrik Kittel och träna och stipendiet är en bra hjälp på vägen.
– Jag tycker att han är en väldigt skicklig ryttare och han har varit en förebild länge, säger Emelie.
Målet har hon klart för sig.
– Någon gång vill jag rida ett OS. Det är ett stort mål, men det är det jag satsar emot, säger hon.