Coola Elpee tar Scandinavium med ro

Victoria Almgren är en av Sveriges främsta unghästryttare och åkte till Champion of the Youngster med siktet inställt på Scandinavium och Lövsta Future Challenge-finalen och red då hem biljetten dit med stoet Elpee.

Text: Cecilia Konvalina

– Det är ett fantastiskt bra koncept för våra unga hästar. Det är så värdefullt att få möjlighet att rida inne på arenan, både för häst och ryttare. Målet är ju att det är där vi ska få se dem även om några år och det här är den bästa förberedelsen. Det är jättebra att man kan uppmärksamma våra unghästar så här, säger Victoria Almgren.

Holländska Elpee (sto f -09 e Toulon-Indoctro, uppf J Coolen) äger Victoria tillsammans med Rose-Maie Johansen.
– Jag har haft henne i ett och halvt år och jag gillar henne väldigt mycket. Det är en riktig tjej-häst, känsligt litet sto och en mycket fin hopphäst. Förra året var hon den bäst rankade sexåringen. Det är en naturligt snabb häst och jag tror mycket på henne, säger Victoria.

Victoria_Elpee

Victoria Almgren och Elpee kvalade till finalen på Grevagården i Skövde och Champion of the Youngsters.

Victoria började tävlingsåret med internationella starter på Mediterranean Equestrian Tour i Spanien och har förberett Elpee där.
– Det är visserligen utomhus i Spanien men man får en väldigt bra start där. När vi kom hem har hon fått gå i Borås och känna på inomhusbanor igen. Hästarna behöver ha gått på stora arenor som i Borås som en förberedelse för vad som komma skall på Scandinavium, säger Victoria.

Victoria menar att Elpee är naturligt cool och inte så berörd av omgivningen.
– Men man vet ju aldrig med hästar, hur de kommer reagera när de väl är där inne, säger Victoria.