LFCs Hållbarhetspris

Sedan 2016 har Lövsta Future Challenge delat ut ett årligt hållbarhetspris som ett led i hållbarhetsarbetet. Syftet med priset är att uppmuntra och lyfta fram goda initiativ och förtjänstfulla insatser för hållbarhet inom hästnäring och ridsport. Att helt enkelt sprida goda exempel och inspirera fler att börja arbeta med frågan.

Med hållbarhet menar vi sånt som en lång tid framöver skapar bättre förutsättningar för planeten och allt som lever här men som samtidigt är ekonomiskt gångbart. Det handlar inte bara om miljö och klimat utan också om hästens välfärd och social hållbarhet inom hästnäringen.

Vem kan nomineras?

Priset kan delas ut till initiativ, organisationer, personer eller företag men även till ideella projekt, produkter och tjänster som kan bidra till en positiv förändring och en hållbar ridsport och hästnäring.

Hur går det till?

När du ser någon som gör nått extra smart eller om du själv driver ett initiativ du vill sprida så mailar du in en nominering till oss. Det kan vara något som är bra för miljön, för våra hästars välfärd eller projekt som använder hästen eller stallmiljön till att bidra till ett mer inkluderande samhälle. Det kan också vara projekt som inom hästvärlden syftar till att förbättra fysisk eller psykisk hälsa. Tänk brett.

För 2021 års pris skall bidrag vara oss till handa innan 16 februari. Vi behöver en överskådlig beskrivning av projektet.

Priset

Priset delas ut på Lövsta Future Challenges event under Gothenburg Horse Show 1-4 april. Vinnarna får biljetter till GHS under en dag och ett ekonomiskt bidrag för att kunna göra mer bra. Naturligtvis kommer vi också vilja sprida ett antal goda exempel från skörden av nomineringar.

Juryn består av Alexandra Mörner-arbetande ordf. Axfoundation och hållbarhetsansvarig LFC, Ulrika Almquist – Lövsta Stuteri, Camilla Välimaa-WWF, Jenny Blomberg-ZeroMission (de två senare driver bloggen Hållbarhäst.se och är författarna bakom skriften ”Hästen och Hållbarhet”)

Tipsa oss!

Vet du någon/något som skulle vara en bra kandidat för priset, skicka ditt tips till alexandra.morner@axeljohnson.se