Om LFC

Lövsta Future Challenge ska anses vara en av de viktigaste faktorerna till att Sverige om 10 år är en ledande nation inom hoppning och dressyr och dessutom en internationell förebild när det gäller miljöarbete och sportmanship inom hästnäringen.

Lövsta Future Challenge övergripande mål är att utveckla svensk ridsport inom hoppning och dressyr. Detta genom att ge unga talanger – både hästar och ryttare – rätt förutsättningar att utvecklas mot internationell Grand Prix. Detta skall leda till att under OS i Tokyo 2020 ska minst två ryttare eller hästar som deltagit i Lövsta Future Challenge ingå i landslaget.

Lövsta Future Challenge står för utveckling, inspiration och miljömedvetenhet.  Mer om miljöarbetet går att läsa om här. Vi har som mål att samarbeta med de bästa arrangörerna i Sverige och stötta dem i deras arbete att skapa tävlingar av internationell kaliber. Vi vill värna teamet runt ekipaget – från uppfödare till hästägare och inte minst tränarna och vi vill bidra till att öka kunskapsutbytet mellan hoppning och dressyr.

Uppläggen skiljer sig något åt mellan hoppning och dressyr.

I Dressage tävlar unga hästar och U25-ryttarna på samma plats och i samma klass, men i varsin avdelning. De fyra första kvalen går i Intermediaire II och det sista kvalet, samt finalen, rids i FEI Grand Prix U25.

”Lockande, gäckande morot, ALLA vill rida på  Friends. Och satsningen på Lövsta Future Challenge sporrar ryttare att sätta mål, träna för att nå dem, ett helt fantastiskt koncept.
Mycket prestigefyllt.”
Liane Wachtmeister

I Jumping är Unga hästar och U25 två olika tävlingar, med olika kvalplatser och olika upplägg. Unga hästar omfattar sexåringar som kvalar till en final i Scandinavium på två kvaltävlingar. Till final går de fem bästa hästarna från finalomgången i första kvalet och de fem bästa hästarna från finalen i andra kvalet. De totalt tio finalisterna möter sedan tio internationella hästar i samma ålderskategori i finalen under Gothenburg Horse Show. U25-ryttarna rider om poäng under tre meeting och de två bästa ekipagen får varsin biljett till Gothenburg Horse Show, där de får rida mot internationella toppryttare i alla klasser utom världscupen och specialklasserna. Dessutom tas tre U25-ryttare ut av förbundsledningen, som också får rida i Göteborg som U25-ryttare i Lövsta Future Challenge Jumping.

Finalerna i Dressage går i Friends Arena i samband med Sweden International Horse Show och finalerna i Jumping går i Scandinavium, under Gothenburg Horse Show.