U25

Hösten 2014 startades Lövsta Future Challenge Jumping. Hoppningens upplägg skiljer sig från dressyren, men visionen är densamma – att främja utvecklingen av svensk ridsport. Även hoppningen är uppdelad i Unga hästar och U25-ryttare, med avslut av säsongen i Scandinavium i samband med Gothenburg Horse Show.

Genom ett samarbete med Gothenburg Horse Show och Svenska Ridsportförbundet har vi nu har ett fullskaligt koncept för Unga Hästar och Unga Ryttare även inom hoppningen. Jumping och Dressage delar vision, värdegrund och mål men Jumpings upplägg ser lite annorlunda ut.

Lövsta Future Challenge Jumping U25

För att få delta ska ryttarna vara födda mellan 1996 och 2005, det vill säga mellan 16 och 25 år 2021. De unga ryttarna behöver ha placering i 1,50 hoppningen på elittävling i Sverige eller placering i 1,50 hoppning i nationell tävling utomlands. De kan också kvalificera sig genom att ha placering i lägst 1,45 från internationella 2* till 5* eller placering i 1,45 U25 Grand Prix.

De två högst rankade ekipagen får en inbjudan till finalomgången som går under Gothenburg Horse Show 2021. Förutom de två ekipagen har Lövsta Future Challenge tillsammans med Gothenburg Horse Show och hoppningens landslagsledning möjlighet att ta ut ytterligare tre ekipage till finalen i Scandinavium.

Precis som under kvaltävlingar plockar U25-ryttarna poäng i alla 1,45-klasser samt högre under tävlingarna i Scandinavium, den ryttare som samlat flest poäng får ta emot meetingpriset på söndagen.

Publiken kommer att känna igen LFC-ryttarna genom att de rider med armbindel.